Λόγοι της Αγοράς

Ο Απόστολος ο Αθηναίος μονολογεί…

Ή με τις Βρυξέλλες ή με τον Χότζα…

6 Σχόλια

Σκόπευα να γράψω τα ίδια ακριβώς αγαπητοί μου συμπολίτες (ο τίτλος του ποστ είναι ο τίτλος του κειμένου που θα ανέβαζα σήμερα)…

Αλλά η Απογευματινή με πρόλαβε, ώστε απλώς αναδημοσιεύω:

 

«΄Η με τις Βρυξέλλες ή μόνοι μας σε μία ελληνική… Αλβανία

Του Κ. Σ. Παπανικολάου, από την Απογευματινή:

Όπως όλοι, παρακολουθεί με ενδιαφέρον και η στήλη τα δελτία θυέλλης για την ελληνική οικονομία. Και με περισσότερο ενδιαφέρον τις υστερικές, στερεότυπες αντιδράσεις πολιτικών και συνδικαλιστών, που έχουν δει την Ελλάδα Αλβανία εποχής Χότζα, η οποία στηριζόμενη στην οικονομία της… κατσίκας (αυτός ήταν ο εθνικός τους πλούτος) πίστευε ότι ήταν μια ανεξάρτητη οντότητα στη μέση ενός κόσμου που ήθελε το κακό της και γι’ αυτό τους έκοβε κάθε επαφή.

Το μοντέλο της ουτοπικής «αυτοκεντρωμένης οικονομίας», που είχε υποσχεθεί το 1981 στους Έλληνες, για να τον ψηφίσουν, ο Ανδρέας Παπανδρέου, τελικά υπάρχει στην ανοησία πολλών συνδικαλιστών και πολιτικών, που πιστεύουν ότι οι Βρυξέλλες θα επιτρέψουν να θιγεί η αξιοπιστία του ευρώ, για να κάνει η Ελλάδα παροχές, εν μέσω εφιαλτικής, παγκόσμιας κρίσης.

Έχουν μείνει στη δεκαετία του ’80, που ο Ανδρέας Παπανδρέου για να στηρίξει την εντολή «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα» και την απόφασή του να επιτρέψει τις μίζες στους διοικητές επιχειρήσεων του Δημοσίου, αρκεί να μην ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια δραχμές, παρήγγειλε στην Αγγλία την κοπή πληθωρικών χαρτονομισμάτων, για να μην τον πάρουν χαμπάρι και τα κουβάλησε στην Ελλάδα, με ειδική πτήση, όπως είχε αποκαλύψει τότε στη Βουλή, ο Κ. Μητσοτάκης.

Γι’ αυτό άρχισε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Γ. Προβόπουλος να αντιμετωπίζεται… ως εχθρός των εργαζομένων και να του επιφυλάσσεται τύχη Σπράου, ή Τάσσου Γιαννίτση.

Άκουγα ακόμα και συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ (τι κάνει το άτιμο το πολιτικό κόστος!) να τονίζουν ότι οι εργαζόμενοι δε θα δεχθούν κουβέντα για παράταση της λιτότητας ή για εξυγίανση του ασφαλιστικού.

Φυσικά και θα το δεχτούν και θα το αντιμετωπίσουν άμεσα, αφού το κόψιμο πληθωρικού χρήματος σταμάτησε και η κοινοτική επιτήρηση θα υποχρεώσει τους πολιτικούς να κάνουν τις μικρότερες δυνατόν αλχημείες για να ξεγελάσουμε τους «κουτόφραγκους», που θεωρούμε πως πρέπει να πληρώνουν τις αυξήσεις και τις συντάξεις μας, που δε στηρίζονται σε αύξηση παραγωγικότητας, αλλά σε «φιλολαϊκές» πολιτικές, που υποθηκεύουν και το μέλλον των αγέννητων ακόμα παιδιών.

Η εποχή που η πίεση εναντίον του Σπράου, ή του Γιαννίτση, όταν έλεγαν αλήθειες, τελείωσε. Τώρα ή θα μείνουμε αξιόπιστα στην ευρωζώνη, ή θα τεθούμε εκτός για να εφαρμόσουμε επιτέλους την «αυτοκεντρωμένη οικονομική πολιτικής» της κατσίκας του Χότζα.»

Advertisements

Written by apostolosathinaios

Φεβρουαρίου 18, 2009 στις 15:08

6 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. Αγαπητέ φίλε, σου ζητώ συγγνώμη για τους άδικους χαρακτηρισμούς, που σου απέδωσα σήμερα στα σχόλια του ANTINEWS. Μπαίνοντας στο ιστολόγιό σου είδα τον υγειή προβληματισμό που το διακρίνει.
  Λυπάμαι για το ατόπημα και σου εύχομαι καλή συνέχεια.

  Μποτίλια στο πέλαγος

  Μαρτίου 3, 2009 at 00:41

 2. Απόστολε, μην τους δίνεις ιδέες, να χαρείς…
  Με τα μυαλά που [δεν] κουβαλάνε και με την αποδεδειγμένα επικίνδυνη ανικανότητα που διακρίνει τους των ένθεν και ένθεν παρατάξεων, δεν είναι να αποκλείουμε τίποτα τώρα πιά.

  Αναμοχλευτής

  Μαρτίου 3, 2009 at 10:39

 3. @Μποτίλια στο πέλαγος: Δεν συνέβη τίποτα το σοβαρό αγαπητέ. Και οι διαξιφισμοί είναι κατά καιρούς απαραίτητοι…

  @Αναμοχλευτής: Ακριβώς επειδή είναι όλα πλέον πιθανότατα έγινε αυτή η αναδημοσίευση…

  apostolosathinaios

  Μαρτίου 3, 2009 at 16:01

 4. Χαίρομαι που δεν σε στενοχώρησα ιδιαίτερα και σε ευχαριστώ εγκάρδια για την κατανόηση. Φυσικά το σφάλμα εξακολουθεί νε με βαραίνει. Αν μπορώ να επανορθώσω, είμαι πάντοτε στη διάθεσή σου.

  Mποτίλια στο πέλαγος

  Μαρτίου 3, 2009 at 20:34

 5. @Mποτίλια στο πέλαγος: Ειλικρινά φίλε μου δεν υπάρχει κανένα ζήτημα! Το δικαίωμα στην γνώμη και η συμμετοχή στην Αγορά σημαίνει ΚΑΙ συγκρούσεις. Εάν οι συγκρούσεις οφείλονται αποκλειστικά σε διαφορές γνωμών (και δεν κρύβουν υστεροβουλίες και συμφέροντα), τότε δεν οδηγούν σε κάνένα προσωπικό ζήτημα. Έχω διαβάσει αρκετά στο ιστολόγιό σου για να γνωρίζω ότι δεν μιλάω με εγκάθετο κανενός. Αυτό εμένα μού αρκεί. Ευχαριστώ σε κάθε περίπτωση για την επανόρθωση.

  apostolosathinaios

  Μαρτίου 4, 2009 at 16:06

 6. […] Ο  αγαπητός Apostolos Athinaios στο προ 15νθημέρου  άρθρο του, προβληματίζονταν για το μέλλον της (ελληνικής) οικονομίας θέτοντας το ερώτημα / δίλημμα  “Ή με τις Βρυξέλλες ή με τον Χότζα…“. […]


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: