Λόγοι της Αγοράς

Ο Απόστολος ο Αθηναίος μονολογεί…

Στα ίχνη του τάφου του Σωματοφύλακα Ντ΄ Αρτανιάν

leave a comment »

Από τα σημερινά ΝΕΑ:

Κοντά στον τάφο του πιο διάσημου από τους Τρεις Σωματοφύλακες του Αλέξανδρου Δουμά, του Ντ΄ Αρτανιάν, πιστεύουν ότι βρίσκονται οι ερευνητές.

Ύστερα από πέντε χρόνια ερευνών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι βρίσκεται σε μια μικρή ολλανδική εκκλησία, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Τσαρλς Ντε Μπατζ Ντε Καστελμόρ Ντ΄ Αρτανιάν σκοτώθηκε κατά την πολιορκία του Μάαστριχτ, στις 25 Ιουνίου του 1673 και σύμφωνα με Γάλλους ιστορικούς ετάφη λίγο πιο μακριά, στην εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου στο Βόλντερ. «Η τοποθεσία είναι πολύ ακριβής», υποστηρίζει η Οντίλ Μπορντάζ, συγγραφέας πολλών βιβλίων για τους σωματοφύλακες, παρά την άποψη που θέλει τη σορό του Ντ΄ Αρτανιάν να έχει μεταφερθεί στη Γαλλία.

«Πιστεύω πως οι πιθανότητες να βρεθεί η σορός του Ντ΄ Αρτανιάν είναι 50%, αλλά θα ήταν υπέροχο αν τον βρίσκαμε. Το όλο εγχείρημα μοιάζει με αστυνομική έρευνα», εκτιμά η κ. Μπορντάζ, που δηλώνει πως έχει κάνει μεν έρευνες αλλά δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει τον τάφο του διάσημου σωματοφύλακα στη Γαλλία.

Ο τοπικός ιερέας παρ΄ ότι θεωρεί ότι είναι αρκετές οι πιθανότητες ο Ντ΄ Αρτανιάν να έχει ταφεί μέσα ή κοντά στην εκκλησία, διευκρινίζει ότι οι ιστορικοί θα πρέπει να υποδείξουν το ακριβές σημείο όπου θα γίνει έρευνα. «Δεν μπορούμε να σκάψουμε παντού ψάχνοντας», δηλώνει, δεδομένου ότι μπορεί να βρεθεί ο τάφος, όχι όμως και η σορός.

Advertisements

Written by apostolosathinaios

Νοέμβριος 17, 2008 στις 11:48

Αναρτήθηκε στις Ιστορικά

Tagged with ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: