Λόγοι της Αγοράς

Ο Απόστολος ο Αθηναίος μονολογεί…

Ο εσωτερικός πόλεμος

3 Σχόλια

1. Στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία του Τέως Ράιχ…

… πήραν ν’ακούγονται ξανά τα εμβατήρια!

Με κοινή συναίνεση, παρά τις αρχικές διαφωνίες των Σοσιαλδημοκρατών, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας αποφάσισε να προχωρήσει σχετική νομοθεσία περί δυνατότητος χρήσης του ομοσπονδιακού στρατού και στο εσωτερικό του κράτους. Σχετικό άρθρο της tagesschau εδώ.

Ήταν ομολογουμένως δύσκολο να φανταστεί κάποιος -δεδομένου και του γερμανικού παρελθόντος του όχι και τόσο μακρυνού– ότι θα ήταν η Γερμανία η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα κινείτο στο δρόμο που άνοιξε η Ιταλία του Μπερλουσκόνι… Βέβαια η γερμανική κυβέρνηση δεν έδειξε το επίπεδο γελοιότητας του Σίλβιο, ο οποίος έφτασε να κυρήξει τη χώρα του σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ν’αναπτύξει το στρατό σε ιταλικές πόλεις με πρόσχημα τον τρομερό κίνδυνο της εγκληματικότητας των… μεταναστών. Η Μέρκελ και οι συν αυτή έδειξαν λεπτότητα, χαρακτηρίζοντας απλά την διάκριση ανάμεσα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εξωτερικού και εσωτερικού «ξεπερασμένη» -λόγω τρομοκρατίας φυσικά. Δηλαδή, δοσμένο σε φραγκοδίφραγκα, αφού ο «εχθρός» (ο γνωστός ντε!) μπορεί πλέον να μας χτυπήσει και στο εσωτερικό, δεν υπάρχει λόγος πια να διαφοροποιείται ένα Σύνταγμα της Bundeswehr που είναι ανεπτυγμένο στη Καμπούλ, από ένα Σύνταγμα της Bundeswehr στο κέντρο του Αμβούργου. Ασχέτως του εάν υπάρχει κυρηγμένος πόλεμος ή όχι. Λογική που σπάει κόκκαλα (και που αποδεικνύει ότι πράγματι η τρομοκρατία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο έναντι πάσης νόσου και μαλακίας).

Την ίδια στιγμή οι Σοσιαλδημοκράτες -που αν και αντίθετοι επί της αρχής στα παραπάνω εν τέλει τα αποδέχτηκαν- δείχνουν θετικοί στην αύξηση της χρήσεως καμερών σε δημόσιους χώρους…

 

2. Ενώ στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία του Θέλω-να-γίνω-και-εγώ-Ράιχ…

…οι Army Times έκαναν τον κόπο να ενημερώσουν ένα μάλλον αδιάφορο κοινό: 

“beginning Oct. 1 for 12 months, the [1st Brigade Combat Team of the 3rd Infantry Division] will be under the day-to-day control of U.S. Army North” — “the first time an active unit has been given a dedicated assignment to NorthCom, a joint command established in 2002 to provide command and control for federal homeland defense efforts and coordinate defense support of civil authorities.”

Δηλαδή μια Ταξιαρχία του αμερικανικού στρατού (η οποία μάλιστα είναι άρτι αφιχθείσα από το Ιράκ και άρα πλέον μπαρουτοκαπνισμένη) αναπτύχθηκε αυτόν τον μήνα επί του εδάφους των ΗΠΑ για να βοηθήσει στη διατήρηση της δημόσιας τάξης… Αμέ! Τι νομίζατε; ότι έτσι ξαφνικά είχαν οι ευρωπαίοι ηγέτες ιδέες δικές τους; Κατανοώ την ανησυχία σας για ένα  τέτοιο ενδεχόμενο (άλλωστε ο τελευταίος ευρωπαίος ηγέτης που είχε πράγματι δικές του ιδέες ήταν ο Αδόλφος και τις πληρώσαμε ακριβά), αλλά μπορείτε να ηρεμήσετε: δεν συνέβη κάτι τέτοιο κι ούτε πρόκειται να συμβεί σύντομα. Όταν δεν σκέφτεται κάποιος στην Ουάσιγκτον για πάρτη τους (κάτι συχνότατο τώρα τελευταία), οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ψωνίζουν από Μόσχα και Πεκίνο.

Εν πάση περιπτώσει το αρθράκιον συνεχίζει ακόμη πιο μπρούταλ παρακάτω:

«They’ll learn new skills, use some of the ones they acquired in the war zone and more than likely will not be shot at while doing any of it.

 

They may be called upon to help with civil unrest and crowd control or to deal with potentially horrific scenarios such as massive poisoning and chaos in response to a chemical, biological, radiological, nuclear or high-yield explosive, or CBRNE, attack… .

The 1st BCT’s soldiers also will learn how to use “the first ever nonlethal package that the Army has fielded,” 1st BCT commander Col. Roger Cloutier said, referring to crowd and traffic control equipment and nonlethal weapons designed to subdue unruly or dangerous individuals without killing them

Και παρακάτω με τη γνωστή αμερικανική γελοιότητα:

«The brigade will not change its name, but the force will be known for the next year as a CBRNE Consequence Management Response Force, or CCMRF (pronounced “sea-smurf”).»

Δηλαδή για πρώτη φορά ύστερα από 100 χρόνια σπάει de facto η απαγόρευση ανάπτυξης και χρήσης του αμερικανικού στρατού στο εσωτερικό των ΗΠΑ. Μάλιστα για την πραξικοπηματική αυτή πράξη υπήρξε θερμότατη συνεργασία των καθεστώτων Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων σε μια σειρά «μεταρρυθμίσεων», που πρωτοέγιναν θαρραλέες στη δεκαετία του ’90 («Επιχείρηση Πολεμιστής των Πόλεων» λχ, άσκηση που προέβλεπε συγκρούσεις εντός πόλεων το 1994), κέρδισαν νομιμοποίηση και know-how στη Βοσνία και το Κόσοβο μέχρι το 2001, και στέρεο νομοθετικό υπόβαθρο το 1999 επί Κλίντον -όταν και διορίζεται ο πρώτος στρατιωτικός διοικητής εσωτερικού με αρμοδιότητα και την πολιτική άμυνα. Τον Αύγουστο του 2001, τέλος, η δικαστική υπηρεσία του αμερικανικού στρατού εξέδωσε εγχειρίδιο για τη θεμελίωση της νομιμότητας των στρατιωτικών επεμβάσεων στο εσωτερικό της χώρας. Έτσι η 11η Σεπτεμβρίου βρήκε τις ΗΠΑ σαν έτοιμες από καιρό… Με το μπαμ των δίδυμων πύργων ο μηχανισμός του «Γραφείου Ασφαλείας της Πατρίδος» (ΟΗS) ήταν εκεί…

Και όπως σημειώνει η ίδια εφημερίδα, αφού η αποστολή αυτής της πρώτης Ταξιαρχίας τελειώσει (έχει ημερομηνία λήξεως σε έναν χρόνο):

“expectations are that another, as yet unnamed, active-duty brigade will take over and that the mission will be a permanent one.”

Το άρθρο της Army Times εδώ.

3. Και στην αιώνια Αυτοκρατορία των Ελ…

… επειδή το φιλότιμον δεν μας αφήνει να μένουμε πίσω από τους μόλις χτες εκπολιτισθέντες, οι οπλίτες μας εκπαιδεύονται ως Λακεδαιμόνιοι – πάντα έτοιμοι για τις πιθανές εξεγέρσεις των ειλώτων.

παραθέτω απλά τα δύο θαυμάσια άρθρα του Ιού της Ελευθεροτυπίας, το πρώτο σε δύο μέρη, α. και β. (2004), και το δεύτερο (2006).

Απλά για να μην ανησυχείτε ότι η χώρα μας οδηγείται σ’απομόνωση από την Δύση. Η αλήθεια είναι ότι όταν οι δυτικοί έχουν κάτι καλό να μας πουλήσουν, βρίσκουν τις πύλες του Κάστρου πάντα ανοιχτές. Μόνον όταν κομίζουν κακά πράγματα και ασεβή προς τον Μονάρχη ή την Εκκλησία τους βροντάμε την πόρτα κατάμουτρα.

Διότι ημείς έχομεν Αρχάς.

Μάααλιστα…

Advertisements

Written by apostolosathinaios

Οκτώβριος 14, 2008 στις 14:01

3 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] Δεδομένο γ’: Η λεηλασία -εσωτερική και εξωτερική- οφείλει να ενταθεί με όποιο τίμημα, ειδεμή το Σύστημα θα διαλυθεί σύντομα εις τα εξ ων συνετέθη. Στο μεν εξωτερικό, αυτό σημαίνει μεγιστοποίηση της εμπλοκής σε θερμούς πολέμους: η δυνατότητα των παλαιών καλών proxy συγκρούσεων ν’αποφέρουν λεία δεν επαρκεί για να στηρίξει ούτε τα δυτικά “σοσιαλιστικά” κράτη της καπιταλιστικής φιλανθρωπίας, ούτε και τ’ανατολικά του πολεμικού καπιταλισμού.  Στο εσωτερικό, αυτό σημαίνει το Κράτος σε θέση κουρσάρου των ισχυρών: Οι κρατικές δομές -που πάντα είχαν πρωταρχικό τους μέλημα την υπεράσπιση των ελίτ, και την νομιμοποίηση τους- είναι πλέον και στο εσωτερικό πρωταρχικά πολεμικές δομές στα πλαίσια του εσωτερικού πολέμου… […]

 2. ΟΛΑ σωστά αγαπητέ Απόστολε. Σε ανέφερε φίλη μου σε διάλογο στο μπλογκ μου, το ποστ σου είναι τεκμηριωμένο.
  Ιδού το σημείο του διαλόγου:
  http://omadeon.wordpress.com/2009/01/05/israeli-war-crimes-in-gaza/#comment-13858

  omadeon

  Ιανουαρίου 6, 2009 at 18:59

 3. […] Ο εσωτερικός πόλεμος (μην αμελήσετε να πατήσετε στους συνδέσμους στα άρθρα του Ιού για τη χρήση του στρατού ενάντια στον «εσωτερικό εχθρό») […]


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: